U reserveert nergens goedkoper dan bij ons.
Hotel Almenum
image

U reserveert nergens goedkoper dan bij ons.

Boek via de officiële website en we garanderen u altijd de laagste prijs! 

Boek hier

 

Centrale Deel Plafond.JPG
Beste Prijsgarantie
 — 
Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Eise Eisinga Planetarium

Het Eise Eisinga Planetarium is een buitengewoon astronomisch wonder in het hart van Franeker. Dit historische planetarium, gebouwd door Eise Eisinga in de 18e eeuw, is 's werelds oudste nog steeds functionerende planetarium. Sinds dit jaar is het planetarium toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst!


Beleef een fascinerende reis door de kosmos terwijl je de bewegingen van de planeten en sterren in real-time aanschouwt. Het is een educatieve en vermakelijke bestemming voor zowel jong en oud. Verken de geschiedenis van de astronomie en bewonder de precisie van het planetarium mechanisme.

Overnachten in Harlingen

Het Eise Eisinga Planetarium ligt op slechts 15 minuten afstand vanaf het hotel met de auto. Met de trein ben je met de sneltrein met 8 minuten in Franeker.

Harlingen is een karakteristieke havenstad met veel cultuur, leuke winkels, gezellige restaurants en terrassen en daarom alleen al uw bezoek waard. Maar vanuit Harlingen pakt u ook eenvoudig de boot voor een dagje Vlieland of Terschelling of maakt u prachtige wandel-, fiets-, auto-, en wadlooptochten in de omgeving.

Ontdek de historie van ons hotel om uw bezoek aan Friesland nog mooier te maken.